Tiilikaton huolto, alueena Kotka ja Kymenlaakso

Tiilikatto on kestävä ja pitkäikäinen katemateriaali. Sammal, jäkälä, ilmansaasteet ja halkeilevat tiilet lyhentävät katon ikää.

Hyvällä ja ennakoivalla huollolla tiilikaton elinkaarta pystytään jatkamaan.

Joskus riittää pelkkä sammaleen poisto, joka nopeuttaa kattopinnan kuivumista ja tekee katosta ulkonäöltään siistin. Toisinaan tarvitaan kuitenkin pesua, suojakäsittelyä ja uutta, tiilikatolle sopivaa pintakäsittelyä.

Kerro kohteestasi niin arvioimme kattosi kunnon ja teemme huoltoehdotuksen!

Tiilikaton pesu poistaa lian, roskat ja sammaleen

Tiilikaton pesussa korkeapainepesuyksiköllä käytetään suutinta, joka ei vahingoita tiiltä. Pesulla saadaan tiilipinnasta pois kaikki ilmansaasteet, jäkälät ja sammaleet, jonka jälkeen pinta on valmis käsiteltäväksi tiilikaton suoja-aineella tai maalipinnoitteella.

Tiilikaton huolto Kymen kattohuolto

Pesun yhteydessä puhdistamme sadevesijärjestelmät ja tarvittaessa huuhtelemme seinä- ym. pinnat. Tarkastamme katon ja kattosaumojen kunnon sekä korjaamme mahdolliset vuotokohdat ja havaitut viat.

Tiilikaton suojakäsittely ja maalaus

Tiilikaton suoja-ainekäsittely estää veden imeytymisen tiileen, ehkäisee sammaleen kasvua ja hidastaa pinnan rapautumista. Säännöllinen käsittely muutaman vuoden välein estää tehokkaasti myös uuden kasvuston muodostumisen.

Tiilikaton maalaus on hyvä vaihtoehto kattoremontille. Oikeanlainen maali vastaa suojaavuudeltaan uutta kattopintaa ja tekee katosta kauniin vuosiksi eteenpäin. Uusi maalipinta antaa katolle kestävän jousto-ominaisuuden ja katosta tulee vettähylkivä ja hengittävä. Se suojaa kattoa auringon UV-säteiltä ja katto kuivuu nopeammin.