Mineriittikaton huolto,
alueena Kotka ja Kymenlaakso

Mineriittikatto eli varttikatto oli 1970- ja 1980-luvuilla suosittu kate. Nyt käytöstä poistunut mineriitti oli yksi parhaimmista katemateriaaleista: 20-40 vuotta sitten asennettu kate on kuitenkin jo menettänyt alkuperäisen, kaksikerroksisen maalipintansa mm. auringon UV-säteilyn vuoksi.

Maalittomalla, huokoisella mineriittipinnalla alkaa helposti kasvaa sammalta. Yleinen ongelma on myös pakkasrapautuminen lämpötilan sahatessa nollan molemmin puolin. Tällöin levyjen sisälle päässyt vesi jäätyy ja sulaa vuorotellen, jolloin levyt saattavat haljeta. Pahimmassa tapauksessa edessä on vuotava katto ja mittava kattoremontti.

Ammattitaitoisella puhdistuksella, suojauksella ja uudella pinnoitteella jatkat kuitenkin mineriittikatteen elinkaarta!

Mineriittikaton pesu ja korjaus

Huolellisella ja oikeaoppisella pesulla takaamme hyvän lopputuloksen. Käytämme tehokasta ja katolle turvallista korkeapainepesuyksikköä, jolla puhdistamme pois ilmansaasteet, jäkälät, sammaleet, muut epäpuhtaudet ja mahdollisen vanhan pinnoitteen rippeet.

Pesun yhteydessä puhdistamme sadevesijärjestelmät ja tarvittaessa huuhtelemme seinä- ym. pinnat. Tarkistamme myös katteen kiinnityksen.

Mineriittikaton suojaus ja maalaus

Puhdistuksen jälkeen käsittelemme katteen sammaleen, levän ja jäkälän torjunta-aineella. Näin mahdollisen kasvuston juuret tuhoutuvat myös katelevyn sisältä.

Kattopinnan kuivuttua pinnoitamme mineriittikaton kahteen kertaan korkeapaineruiskulla. Katto saa uuden, UV-säteilyä kestävän värin, 100% vedeneristyskyvyn, hengittävän pinnan sekä täydellisen suojan sammaloitumista, pakkasrapautumista ja ilmansaasteita vastaan. Lopuksi tietenkin siivoamme jälkemme!

Käytämme mineriittikattojen puhdistamisessa ja huollossa seuraavia tuotteita

Käytämme mineriittikattojen puhdistuksessa ja huollossa BioCompin tehokkaita puhdistustuotteita ja NowoCoatin sekä Elaproofin pohjoisiin olosuhteisiin sopivia innovatiivisia pinnoitustuotteita. 

BioComb

BioComb Benac 05 on tuho- ja ehkäisyaine sammaleen, levän, sienen (mm. lahottajasieni) ja jäkälän kasvustoa vastaan.

BioComb

BioComb Puhdas Katto Extra Strong on erittäin voimakas puhdistusaine mikrobikasvustojen poistamiseen ja ehkäisyyn rakennusten kattopinnoilta.

NoWo Primer

Nowo Uni Primer on yleispohjamaali erittäin huokoisille kattopinnoille, kuten kuitusementtilevyille ja betonikattotiilille.

NoWo Rub

NowoRub on ammattikäyttöön tarkoitettu vesiohenteinen pinnoite kattotiilien sekä kuitusementtilevyjen ruiskumaalaukseen. 

Pinnoitemassa

Elastisen ElaProofin ominaisuudet ovat parhaimmillaan suojaavana pinnoitteena sääolosuhteiden vaihtelua ja UV-säteilyä vastaan. Lue lisää.

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous

Ota yhteyttä ja kerro, mistä palvelustamme olet kiinnostunut. Olemme pian yhteydessä!

 • Pudota tiedostot tähän tai
  Sallitut tiedostotyypit: jpg, jpeg, png, pdf, Max. tiedoston koko: 64 MB, Max. tiedostot: 4.
  • Yhteystiedot

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

  Ilmalämpöpumppu Kotka, Loviisa, Hamina, Pyhtää, Kouvola ja Lappeenranta | Dalhfors Oy

  Scroll to Top