Mineriittikaton huolto, alueena Kotka ja Kymenlaakso

Mineriittikatto eli varttikatto oli 1970- ja 1980-luvuilla suosittu kate. Mineriitti on yksi parhaimmista katemateriaaleista. 20-40 vuotta sitten asennettu kate on kuitenkin jo menettänyt alkuperäisen, kaksikerroksisen maalipintansa mm. auringon UV-säteilyn vuoksi.

Maalittomalla, huokoisella mineriittipinnalla alkaa helposti kasvaa sammalta. Yleinen ongelma on myös pakkasrapautuminen lämpötilan sahatessa nollan molemmin puolin. Tällöin levyjen sisälle päässyt vesi jäätyy ja sulaa vuorotellen, jolloin levyt saattavat haljeta. Pahimmassa tapauksessa edessä on vuotava katto ja mittava kattoremontti.

Ammattitaitoisella puhdistuksella, suojauksella ja uudella pinnoitteella jatkat kuitenkin mineriittikatteen elinkaarta!

Mineriittikaton pesu ja korjaus

Huolellisella ja oikeaoppisella pesulla takaamme hyvän lopputuloksen. Käytämme tehokasta ja katolle turvallista korkeapainepesuyksikköä, jolla puhdistamme pois ilmansaasteet, jäkälät, sammaleet, muut epäpuhtaudet ja mahdollisen vanhan pinnoitteen rippeet.

Mineriittikaton huolto

Pesun yhteydessä puhdistamme sadevesijärjestelmät ja tarvittaessa huuhtelemme seinä- ym. pinnat. Tarkistamme myös katteen kiinnityksen.

Mineriittikaton suojaus ja maalaus

Puhdistuksen jälkeen käsittelemme katteen sammaleen, levän ja jäkälän torjunta-aineella. Näin mahdollisen kasvuston juuret tuhoutuvat myös katelevyn sisältä.

Kattopinnan kuivuttua pinnoitamme mineriittikaton kahteen kertaan korkeapaineruiskulla. Katto saa uuden, UV-säteilyä kestävän värin, 100% vedeneristyskyvyn, hengittävän pinnan sekä täydellisen suojan sammaloitumista, pakkasrapautumista ja ilmansaasteita vastaan. Lopuksi tietenkin siivoamme jälkemme!