Peltikaton huolto ja korjaus,
alueena Kotka ja Kymenlaakso

Peltikatto on helppohoitoinen kate, jonka huoltomaalausväli on 10-15 vuotta. Jos huoltomaalauksen väli venyy liian pitkäksi, katon elinkaari luonnollisesti lyhenee.

Hyvin tehty pohjatyö on erittäin tärkeä osa peltikaton maalaustyötä. Hyvin puhdistettuun pintaan maali tarttuu paremmin.

Pesun yhteydessä tarkastamme myös katon ja saumojen kunnon. Korjaamme mahdolliset vuotokohdat ja muut havaitut viat. Puhdistamme myös rännit ja tarvittaessa huuhtelemme seinä- ym. pinnat.

Uuden peltikaton maalaus

Uuden peltikaton maalausta kannattaa odottaa muutama vuosi, että pelti on hapettunut kunnolla. Tällöin pinta muuttuu karheaksi ja saadaan pohjamaalille hyvä tartunta. Maalaus kannattaa tehdä kuitenkin hyvissä ajoin, jotta pelti ei ehdi ruostua.

Työ alkaa irtoroskien puhdistuksella, jonka jälkeen poistamme mahdollisen ruosteen teräsharjalla kaapimalla tai koneellisesti hioen. Tehokkaalla korkeapainepesuyksiköllä, peltikatolle suunnitellulla pesuaineella ja harjaamalla poistamme pinnasta rasvan, noen ym. Pesty pinta huuhdotaan huolellisesti.

Annamme pinnan kuivua kunnolla ennen pohjamaalausta. Pintamaalaus tehdään aikaisintaan yhden ja viimeistään neljän vuorokauden kuluttua pohjamaalauksesta. Maalaus tehdään 1-2 kertaan sivellen tai ruiskulla.

Vanhan peltikaton huolto

Vanhan peltikaton huolto alkaa kunnon arvioinnilla. Ruoste kertoo yleensä katon maalin kulumisesta ja huonosta kunnosta. Tarkastamme katon sekä ruosteiset kohdat huolella ja arvioimme, riittääkö pelkkä maalaus.

Pohjatöiksi riittää yleensä puhdistus, pesu korkeapainepesuyksiköllä ja peltikatolle suunnitellulla pesuaineella sekä vanhan hilseilevän maalin poisto. Runsas hilseily tietää kauttaaltaan huonoa tarttuvuutta. Tällöin vanha maali kannattaa poistaa kokonaan ja tehdä maalaus uuden pinnan ohjeilla.

Tarkastamme alustan kunnon huolellisesti ja korjaamme havaitut viat. Poistamme ruosteen ruosteenkäsittelyaineella ja hiomme vanhan maalipinnan himmeäksi pohjamaalattavalta alueelta. Hiomme vanhan maalin ja metallipaljaan pinnan rajat, jotta saadaan hyvä tartunta.

Tämän jälkeen paikkamaalaamme ruosteesta puhdistetut ja metallipaljaat pinnat sekä hiotun vanhan maalipinnan. Pintamaalauksen teemme kuten uudellekin peltikatolle: 1-2 kertaa 1-4 vuorokauden kuluessa sivellen tai ruiskulla.

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous

Ota yhteyttä ja kerro, mistä palvelustamme olet kiinnostunut. Olemme pian yhteydessä!

 • Pudota tiedostot tähän tai
  Sallitut tiedostotyypit: jpg, jpeg, png, pdf, Max. tiedoston koko: 64 MB, Max. tiedostot: 4.
  • Yhteystiedot

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

  Ilmalämpöpumppu Kotka, Loviisa, Hamina, Pyhtää, Kouvola ja Lappeenranta | Dalhfors Oy

  Scroll to Top